Clientii Postei Romane pot sa trimita bani online, de acasa, prin e-mandat.

In acest scop, pe noul site a fost integrata o platforma de plati electronice oferita de BCR, in parteneriat cu euplatesc.ro.

De asemenea, utilizatorii pot sa isi faca abonamente la publicatiile favorite, prin intermediul unui magazin virtual (catalog de presa), dar si sa completeze, direct pe site, formularele de care au nevoie.  

In plus, au la dispozitie un calculator de tarife imbunatatit pentru toate categoriile de servicii, in special pentru serviciile internationale, cu posibilitatea de a calcula tarife pentru fiecare tara in parte.

Platforma ofera si un modul de cautare a codurilor postale dupa adresa sau cautare a adresei dupa codul postal.  

"Site-ul Postei Romane a devenit o platforma de tranzactii, nu doar una de informare. Scopul nostru este sa oferim un instrument cat mai util clientilor care vor sa acceseze servicii rapide si sigure de transfer si sa cream un canal de optimizare a business-ului postal. Acest nou site va fi dezvoltat permanent, in acord cu noile servicii ale Postei Romane si cu nevoile utilizatorului final", a spus Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.  

Utilizatorii care isi creeaza un cont pe noul www.posta-romana.ro pot completa formulare direct pe site, pot salva datele personale si datele destinatarilor sau pot vizualiza istoricul operatiunilor facute pe site.