Google a pornit de pe University Avenue, la fel si compania PayPal. Prima a facut posibila cautarea pe internet, in timp ce a doua a facilitat shoppingul online.

Ulterior a aparut Mark Zuckerberg, tanarul student la Harvard, care a gandit si creat cea mai mare retea de socializare din lume, la ora actuala. Si Zuckerberg a mutat sediul Facebook din camera lui de camin in Palo Alto.

De altfel, cei mai cunoscuti CEO si manageri de companii considera oraselul american, situat in golful San Francisco, la 50 kilometri de Silicon Valley, a doua lor casa. Cateva nume grele care locuiesc aici: Tim Cook, directorul general al Apple, cea mai valoroasa companie americana a tuturor timpurilor, Larry Page, CEO si co-fondator Google.

Singurele dezavantaje ale micului oras sunt strazile intotdeauna acoperite de frunze, clima calduroasa (pentru cei care prefera vremea mai rece) si aglomeratia. De fapt, spatiul este extrem de apreciat in aceasta zona a Californiei. Atat localurile, cat si locuintele au dimensiuni reduse, noteaza Business Insider.

Nu toate companiile s-au adaptat insa conditiilor din Palo Alto. Pinterest, de pilda, start-up-ul devenit peste noapte preferatul iubitorilor de fotografie, s-a mutat in San Francisco, dupa o perioada petrecuta in “oraselul unde visele de milioane devin realitate”.

Quora, site-ul unde utilizatorii de pretutindeni gasesc raspuns la orice intrebare si Palantir, companie de software care lucreaza cu CIA si FBI, sunt alte afaceri de succes care au luat nastere pe meleagurile din Palo Alto.

Linia feroviara Caltrain este cea care face legatura intre San Francisco, San Mateo, Santa Clara si  Palo Alto. Multi dintre angajatii companiilor care-si au sediile aici fac naveta in fiecare dimineata, scrie Business Insider intr-un reportaj.

Laptaria unde toate mintile sclipitoare iau micul dejun, sediul Palantir, cladirea Facebook, primele sedii ale Google si PayPal, cafeteria Coupa Cafe (cea mai populara din zona) sau brutaria La Boulange (in curand cafenea Starbucks) sunt numele de rezonanta din Palo Alto.

Mai jos gasiti o galerie foto din „fabrica” de companii globale.

Sursa foto: Business Insider