"Este o investitie noua de extindere a capacitatilor existente, a lui Oracle, care este la vreo 100 de milioane de euro", a spus Dan Sova, in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, in contextul unei discutii despre noi investitii locale.

Intrebat daca investitia Oracle este in Romania si vizeaza call-centere, el a raspuns afirmativ. Grupul american a avut afaceri de 100 milioane euro in Romania in 2011, cele mai mari de pe plan local ale unei companii de soft, potrivit datelor ZF.

Premierul Victor Ponta si ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica, s-au intalnit pe 22 aprilie la Palatul Victoria cu Safra Catz, co-presedinte Oracle Corporation, si cu Sorin Mandrutescu, directorul general Oracle Romania.

Reprezentantul grupului american a afirmat, in cadrul intalnirii, ca filiala locala a ajuns la 2.500 de angajati, iar Oracle va continua sa isi dezvolte prezenta in Romania, potrivit datelor anuntate de Guvern.

"Mai sunt discutii cu investitori. Este investitia mare a chinezilor la Turceni, care este de un miliard de euro. Este investitia de un miliard de euro a OMV si Exxon", a adaugat Dan Sova.

Intrebat daca pe segmentul auto vor exista si alte investitii, pe langa cea anuntata recent de grupul german Daimler, ministrul a spus ca este posibil, dar nu a oferit detalii.