"Saptamana viitoare vom publica anuntul de oferta pentru Oltchim, care este un anunt prealabil. El nu este un caiet de sarcini propriu-zis, ci este o tentativa de a vedea care este interesul posibililor investitori. Am avut cateva fonduri, catre sfarsitul saptamanii vor mai veni cateva echipe de experti din partea unor firme interesate. Am facut acest anunt de oferta pentru ca de aici inainte contactele noastre sa fie facute publice si asta sa dea o anumita incredere zonei", a declarat Varujan Vosganian, potrivit Mediafax.

El a facut referiri si la un plan intocmit impreuna cu administratorii judiciari ai Oltchim, care va fi prezentat saptamana viitoare premierului Victor Ponta si care prevede in prima faza gasirea unei finantari de 25 de milioane de euro.

"Una dintre companiile care au fost interesate si cu care am fost si la primul ministru, compania TISE, care anul trecut nu a mai participat la licitatie din motive bine cunoscute, si-a anuntat interesul si pentru o formula integrata, cu rafinaria de la Pitesti, Arpechim, cu platforma noastra de la Divizia Petrochimica Bradu si cu platforma de chimie. E nevoie ca platforma de chimie sa aiba o capacitate de 50% pe ansamblul intregului combinat. Eu, cu colegii mei si cu administratorii judiciari, am finalizat o gandire pe care saptamana viitoare am s-o discut cu premierul. Planul prevede gasirea, in prima faza, a unei finantari de 25 de milioane de euro, care sa permita plata utilitatilor si achizitionarea suplimentara de materie prima, astfel incat in urmatoarele luni productia sa ajunga la un nivel care sa asigure profit societatii. Saptamana viitoare voi prezenta primului ministru aceasta constructie financiara, care sa se bazeze pe ceea ce inca nu este ipotecat la Oltchim si care sa poata atrage interesul unor banci. Daca toata lumea va fi de acord, atunci vom purcede la aceasta constructie financiara", a declarat, vineri, Varujan Vosganian.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro. Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.