"Va informez, in premiera absoluta, ca exista un numar important de oferte serioase din partea unor mari companii din domeniul industriei chimice si care si-au manifestat in scris intentia de a participa la privatizarea Oltchim", a spus ministrul Vosganian, la inceptul sedintei de Guvern, potrivit Mediafax.

El a precizat ca, de saptamana viitoare va incepe dialogul cu potentialii investitori, dialog care nu va fi public, iar ofertele vor fi prezentate "la timpul potrivit", intr-un proces deschis de privatizare.

"Noi dorim sa schimbam filosofia de privatizare, in sensul ca ne intereseaza aceia care doresc sa investeasca si ne intereseaza mai mult nivelul investitiilor ulterioare decat al pretului de vanzare", a declarat Vosganian.

Ministrul a aratat ca, saptamana viitoare, va avea loc intalnirea cu creditorii societatii si va incepe programul redresare, ce va avea ca finalitate privatizarea, fiind in prezent in cautarea unei finantari de 15 milioane euro, prin scoaterea de sub ipotca a unor active ale Oltchim.

Premierul Ponta a spus, la randul sau, ca Guvernul este interesat si de locurile de munca ce pot fi pastrate si vrea sa se protejeze de manipulari si dezinformari, cerandu-i ministrului sa fie atent la escroci.

"Orice fel de mare investitor serios, puteti discuta cu el si eu il voi primi. Atentie la escroci! Au mai fost niste escroci care reprezentau pe nu stiu cine si aveau banii pe nu stiu unde si ati vazut ce s-a intamplat anul trecut", a afirmat Ponta.

Premierul s-a aratat dispus sa discute si el cu orice investitor serios, dar nu din cei "cu bani in punga".

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.