"Am inceput cu ELCEN (Electrocentrale Bucuresti, n.r.). Continuam astazi cu societatea Conpet. Nu vom ezita sa luam masuri in toate acele cazuri in care exista semnale privind incalcarea procedurilor legale", a declarat, intr-un comunicat remis Mediafax, Nicolescu.
 
Cei vizati sunt directorul general adjunct Narcis Florin Stoica, directorul directiei de operare Nicolae Dobromir si seful serviciului de achizitii si logistica Vasile Crisan.
 
"Aceasta masura a fost luata de ministrul delegat pentru Energie in urma primirii mai multor sesizari in legatura cu deficientele inregistrate in sistemul de achizitii publice al Conpet. Deficientele au fost semnalate in special in ceea ce priveste organizarea licitatiilor privind achizitionarea serviciilor de transport pe calea ferata, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro", se arata intr-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
 
Incercarile de favorizare a anumitor agenti economici au inceput la jumatatea anului 2013, potrivit sursei citate. "Le solicit si pe aceasta cale tuturor angajatilor Departamentului pentru Energie, dar si salariatilor de la oricare dintre societatile, la care departamentul exercita in numele statului roman calitatea de administrator sa-si faca treaba cu profesionalism si sa-si pastreze intacta integritatea. Guvernul are o toleranta zero fata de cei care cred ca pot dispune dupa bunul plac de banii companiilor de stat", a adaugat Nicolescu.
 
Conpet, detinuta de stat, opereaza transportul de titei, gazolina, etan si condensat prin conducte si cu vagoane cisterna pe calea ferata, in scopul aprovizionarii rafinariilor cu titei si cu derivate ale acestuia. Din septembrie 2013, actiunile emise de Conpet se tranzactioneaza pe Bursa de Valori Bucuresti.
 
Nicolescu a anuntat acum doua saptamani ca vrea sa inceapa un program de eficientizare a ELCEN, care ar urma sa includa si schimbarea conducerii producatorului de energie electrica si termica.