In luna februarie a acestui an, Jianu a subliniat importanta capitalizarii Postei Romane, in conditiile in care piata de e-commerce este in crestere, iar Posta poate ontine venituri consistente in acest sector.

In plus, compania ar trebui sa-si diversifice cat se poate de mult serviciile, nu doar pe coletarie, dar si pe zona financiar-bancara.

Daca statul ar investi circa 170 milioane de lei, compania ar deveni profitabila, considera Jianu.

Posta poate fi foarte profitabila, chiar daca nu e in cea mai buna situatie financiara acum. Cu o crestere a capitalului de 170 milioane lei, situatia companiei se poate imbunatati semnificativ”, a declarat Jianu, citat de News.ro.

In februarie, ministrul a declarat ca trebuie facute investitii in centre automate de triaj, fara de care Posta nu poate sa intre in retelele mari de coletarie si sa fie conforma cu standardele solicitate de ceilalti operatori. Marele avantaj al companiei, potrivit lui Jianu, este o retea foarte mare, care permite Postei sa ofere servicii catre populatie in zone unde nu sunt prezenti alti competitori, mai ales in zona de servicii financiare.

La finalul lui 2015, Posta Romana avea datorii totale de 645,6 milioane lei (143,5 milioane euro). Posta Romana are aproape 25.000 de angajati, fiind cel mai mare angajator din Romania. Compania a revenit pe profit in 2014, dupa ce a disponibilizat 3.650 de angajati in 2013, printr-o concediere colectiva.

Compania a inregistrat, in primele sase luni din 2016, un profit brut de 19,6 milioane de lei (4,4 milioane de euro), in crestere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut.