“EximBank a castigat licitatia organizata de Compania Nationala Posta Romana si va acorda societatii un credit in valoare de 60 de milioane de lei, cu o perioada de rambursare de 36 de luni, destinat finantarii capitalului de lucru”, se mentioneaza in comunicatul bancii.

Potrivit sursei citate, acesta este al doilea parteneriat pe care operatorul national de servicii postale si EximBank il deruleaza dupa ce, in 2013, banca a mai acordat un credit in valoare de 100 de milioane de lei pentru acoperirea partiala a sumelor restante din activitatea de colectare de numerar, imprumut pe care Posta Romana l-a returnat integral in prima parte a acestui an.

Directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu, sustine ca inchiderea liniilor de finantare anterioare, precum cea de 100 de milioane lei obtinuta de la EximBank, demonstreaza ca, din perspectiva disciplinei de plata, compania pe care o reprezinta este un partener bun pentru orice banca.

“Ne ajuta contractarea acestei a doua linii de finantare si, prin ea, ne atingem scopul de a reduce si mai mult datoriile istorice din trecut, generate de decizii mai putin inspirate de echipele de management anterioare. Din pacate, plusul de valoare obtinut de companie, in ultimii trei ani, se transfera in acoperirea acestor datorii, si nu catre investitii, de care Posta Romana are mare nevoie in prezent”, a spus Alexandru Petrescu.