In urma cu mai bine de o jumatate de secol doamnele instarite ale micului Paris isi afisau tinutele de marca pe Calea Victoriei. Le achizitionau din Galeriile Lafayette care isi aveau sediul in centrul vechi al Bucurestiului.

Dupa 65 de ani, doamnele zilelor noastre si-ar putea cumpara gentile scumpe, hainele, parfumurile si ceasurile tot de aici. Galeriile Lafayette ar putea reveni in acelasi loc.

Si alte firme de renume vor sa isi faca loc pe piata romaneasca. LVMH este unul dintre ele. Acest grup, care cuprinde si brandul Louis Vuitton a avut in 2011 o cifra de afaceri de peste 23 de miliarde de euro. La noi vor sa investeasca in imobiliare. Un alt nume celebru care ar putea ajunge in Romania este Dessange International

Cererea este mare. Acesti importatori ai unor branduri de lux s-au vazut nevoiti chiar sa-si schimbe spatiul cu unul de doua ori mai mare.

Amalia Nastase este unul dintre clientii fideli ai brandurilor din Franta si are chiar si colaborari cu acestea. "Am o continua legatura cu ei. In continuare toate magazinele de lux frantuzesti ar dori sa deschida in Romania si ma intalnesc cu ei si pe aceasta tema", spune Amalia Nastase.

Luxul se cumpara in Romania. Acest segment exclusivist nu a intregistrat scaderi nici pe timp de criza. Pe langa brandurile de lux, francezii vor sa aduca in Romania si lanturi de restaurante, servicii auto si magazine specializate in produse de panificatie.