ANRE a acordat  luni Lukoil Energy&Gas Romania autorizatia de constructie a unui parc fotovoltaic la rafinaria Petrotel-Lukoil din Ploiesti. 

Reprezentantii companiei declarau in octombrie ca iau in calcul constructia unor parcuri fotovoltaice pe cateva terenuri langa rafinaria din Ploiesti.  La acea data, acestia avansau posibilitatea ca parcurile ar putea avea o capacitate instalata de pana in 12 MW. 

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai detine in Romania si o retea de peste 300 de benzinarii. 

Lukoil Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri neta de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), in crestere cu 15% fata de 2011, si are, potrivit datelor proprii, o cota de circa 20% din piata produselor petroliere din tara noastra. 

In prezent, in Romania exista proiecte de productie a energiei in panouri solare de peste 600 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliana este cea mai dezvoltata, cu aproximativ 2.500 MW instalati, echivalentul a 10% din totalul unitatilor de generare a electricitatii.