Purtatoarea de cuvant a companiei Lufthansa a confirmat un articol pe aceasta tema publicat de cotidianul Handelsblatt in editia de marti. Ea a precizat ca suma rezervata pentru a acoperi "toate costurile legate de acest caz" se ridica la 300 de milioane de dolari.

Saptamana trecuta, compania a oferit rudelor fiecarei victime un ajutor imediat de pana la 50.000 de euro (54.250 de dolari). Aceste sume sunt separate de eventualele compensatii care ar putea fi acordate familiilor victimelor.

Compania germana a anuntat totodata ca va anula evenimentele programate pentru sarbatorirea a 60 de ani de la infiintarea sa, in 1955.

"Din respect fata de victimele zborului 4U 9525, Lufthansa anuleaza ceremoniile planificate pentru 15 aprilie, la aniversarea a 60 de ani de existenta", arata un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prabusit in urma cu o saptamana in Alpii francezi, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii care analizeaza posibilele cauze ale acestei tragedii se concentreaza pe ipoteza potrivit careia copilotul in varsta de 27 de ani Andreas Lubitz ar fi provocat intentionat prabusirea aeronavei. Acesta a suferit un episod depresiv major in 2009, iar anchetatorii au gasit la domiciliul sau dovezi potrivit carora ar fi trebuit sa fie in concendiu medical in ziua tragediei.