• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Prabusire Germanwings: Andreas Lubitz traversa o criza in relatia cu prietena sa. Pilotul ar fi incercat sa forteze usa cabinei din exterior cu un topor

Prabusire Germanwings: Andreas Lubitz traversa o criza in relatia cu prietena sa. Pilotul ar fi incercat sa forteze usa cabinei din exterior cu un topor

Copilotul avionului Germanwings prabusit in Franta, Andreas Lubitz, traversase o "criza in relatia" cu prietena sa cu cateva saptamani inainte de accident si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta, relateaza cotidianul german Bild.

Cotidianul german Bild a anuntat ca Lubitz se afla in mijlocul unei "crize sentimentale" in relatia cu prietena sa in saptamanile dinaintea accidentului si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta.
 
In plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
 
Femeia, care a preferat sa pastreze anonimatul, a explicat ca acesta ii marturisise fiicei ei ca avea depresie si epuizare, motiv pentru care intrerupsese cursurile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2009, reluandu-le in 2012. Fiica femeii l-a vazut ultima data pe Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, in decembrie 2014. "Atunci parea normal si spunea ca se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.
 
Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat ca Andreas Lubitz era apt de zbor, precizand ca incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2008, dar le intrerupsese o perioada, timp in care a fost insotitor de bord. "A intrerupt cursurile o perioada, le-a reluat si a devenit copilot in anul 2013. A trecut toate examenele practice si medicale", a subliniat presedintele Lufthansa.
 
Pilotul avionului Germanwings a incercat sa forteze usa cabinei cu un topor
 
Pilotul avionului Germanwings, blocat in afara cabinei de copilotul care a provocat intentionat prabusirea aeronavei marti, incercase sa forteze usa postului de comanda cu un topor, relateaza cotidianul Bild in editia de vineri, citand surse din domeniul securitatii.
 
In timp ce copilotul sau manevra avionul spre sol din motive inca necunoscute, pilotul a utilizat un topor care se afla la bordul aeronavei pentru a incerca sa forteze usa blindata si sa evite catastrofa, potrivit acestor surse, citate de Bild.
 
Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sudul Frantei. Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul a refuzat sa-i deschida usa pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion.
 
Premierul francez Manuel Valls a declarat vineri ca "totul se orienteaza" spre pista unui "gest criminal, nebun, suicidar" al copilotului, desi "nicio pista nu poate fi exclusa".

27 martie 2015 12:16
Modifică setările cookies