King, alaturi de proprietarii companiei – fondurile de investitii Index Ventures si Apax Partners LLP -, au vandut 22,2 milioane de actiuni, marti, in listarea publica initiala la un pret cuprins intre 21 si 24 de dolari. Pretul unei actiuni s-a situat, in medie, la 22,5 dolari, potrivit unui comunicat al grupului, citat de Bloomberg.

Pretul maxim stabilit in oferta publica initiala evalueaza King la circa 7,6 miliarde de dolari. 

King Digital Entertainment, firma inregistrata la Dublin, in Irlanda, va folosi fondurile obtinute prin listarea la bursa din New York pentru finantarea activitatilor curente si investitii. 

Candy Crush numara, la ora actuala, 97 de milioane de jucatori activi pe zi. Jocul a fost lansat in aprilie 2012 pe Facebook si a devenit una dintre cele mai populare aplicatii pe iPhone si Android. Producatorul irlandez King are in portofoliu aproape 100 de jocuri, dar Candy genereaza 78% din veniturile anuale ale companiei.

Succesul Candy Crush a contribuit la cresterea de 11 ori a veniturilor King in 2013, la 1,9 miliarde de dolari. Profitul a urcat la 567,6 milioane de dolari, de la 7,8 milioane de dolari in 2012. King estimeaza veniturile de 2,6 miliarde de dolari pentru acest an, noteaza Bloomberg.

Compania obtine venituri atunci cand utilizatorii cumpara viata sau continut suplimentar, pentru circa 1 dolar. Aplicatiile functioneaza pe smartphone-uri cu sisteme de operare iOS (Apple), Android (Google), Kindle (Amazon,com), precum si pe Facebook. 

In 2011, King a deschis un birou si in Bucuresti. Divizia locala numara, in prezent, peste 70 de angajati.

Actiunile producatorului de jocuri Zynga, principalul concurent al King, au scazut cu 44% de la lansarea ofertei publice initiale a companiei din 2011, iar capitalizarea de piata a coborat la circa 5 miliarde de dolari. Popularitatea jocului Farmville al Zynga, jucat pe Facebook, a scazut in favoarea Candy Crush.