Lantul american Jewel-Osco a primit marti ultima comanda de prajituri Twinkies, 20.000 de la numar, acestea urmand sa fie puse la vanzare in magazine miercuri.

Vandute pe eBay la preturi exorbitante

Imediat dupa ce Hostess Brands a anuntat ca isi suspenda activitatea din cauza dificultatilor financiare, preturile produselor Twinkies, gustari foarte populare in America, au explodat pe eBay. O cutie intreaga cu prajiturele a ajuns sa fie licitata in noiembrie la un pret de pornire de 200.000 de dolari, scrie CNN Money.

O cutie Twinkie the Kid (un personaj de desene animate care a devenit emblema prajiturilor Twinkies) s-a vandut pe eBay cu pretul de 690 de dolari, imediat ce compania poducatoare Hostess a anuntat ca inchide afacerea cu produse de patiserie.

Altcineva a pus in vanzare o cutie plina cu prajituri, cu un pret de pornire de 200.000 de dolari (cu taxele de livrare incluse). Sub sloganul "Este sansa ta sa detii o particica delicioasa de istorie", un alt client vrea sa vanda o singura prajitura cu 5.000 de dolari.

In cadrul unei alte licitatii de pe eBay se vinde o cutie de Hostess Chocodiles (prajituri invelite in ciocolata), cu un pret de pornire de 89,95 de dolari, in timp ce o cutie cu Ding Dongs (briose de ciocolata) se vinde cu 19,95 dolari.

Producatorul american de dulciuri si produse de patiserie Hostess Brands a transmis luna trecuta ca-si va concedia aproape toti angajatii, in numar de 18.500, si va lichida operatiunile, dupa ce o greva generala a lasat compania fara resurse financiare pentru a-si continua activitatea.

Hostess Brands va continua livrarile cu minimul de personal necesar pana la epuizarea stocurilor, apoi se va concentra pe vanzarea tuturor activelor, potrivit reprezentantilor companiei.


"Regretam profund necesitatea deciziei, dar nu avem resursele financiare necesare pentru a face fata unei greve generale prelungite la nivel national", a declarat intr-un comunicat directorul general al companiei, Gregory Rayburn.

Sindicatele "au distrus" capacitatea companiei de a produce si a face livrari, iar operatiunile au fost suspendate la toate fabricile, se spune in comunicat.

Compania, aflata in faliment din ianuarie, produce paine, prajituri si alte produse de brutarie si patiserie. Sindicatul angajatilor companiei a intrat in greva pe 9 noiembrie, dupa ce judecatorul care se ocupa de falimentul companiei a dispus incheierea unor noi contracte de munca, cu clauze respinse de 92% dintre membrii sindicali.

"Criza in care se afla Hostess Brands este rezultatul a aproape un deceniu de decizii proaste de management financiar si operational, care au rezultat in intrarea in faliment in doua randuri, datorii uriase, scaderea vanzarilor si pierderea cotei de piata. Compania a incercat sa rezolve totul prin atacarea celui mai de valoare activ, angajatii", se spune intr-un comunicat transmis de sindicat.

Hostess Brands a inchis luna trecuta 3 fabrici, invocand sistarea operatiunilor din cauza grevei, urmand sa inchida curand si cele 33 de unitati de productie si 565 de centre de distributie.

La intrarea in faliment, in luna ianuarie, compania a declarat active de 982 milioane de dolari si datorii de 1,43 miliarde dolari.