In viitorul parc industrial, care se va intinde pe o suprafata de peste 545.000 de metri patrati, vor fi oferite spatii destinate companiilor producatoare, precum si firmelor de logistica si distributie, a declarat directorul general al Graells & Llonch, Antonio Graells.

Parcul industrial va avea 70 de cladiri, iar prima hala va fi gata in noiembrie. 

Firmele partenere vor plati un pret pe metru patrat sub media din piata, a anuntat Josep Mateu, directorul de marketing al Graells & Llonch.

"Firmele vor beneficia de cinci ani scutire de taxe municipale, precum si de o taxa de servicii de 12 ori mai mica decat in alte locatii cu acelasi profil. Taxa de servicii perceputa va fi de 0,7 euro/ metru patrat/ an comparativ cu 0,5-0,7 euro/ metru patrat/ Luna, media pietei. Parcul va beneficia de utilitati, precum si de un sistem de canalizare, de sistem de protectie in caz de incendiu, iluminare stradala. Pentru transportul muncitorilor, autoritatile din Turda au aprobat infiintarea unei linii de transport speciale care va lega parcul de oras", a spus Mateu. 

Parcul este realizat in cooperare cu Europa Capital, un fond european de investitii.

Graells & Llonch a fost infiintata in anul 1999, in Barcelona, ca dezvoltator de parcuri industriale. Compania mai detine un asemenea parc in Romania, la Prejmer, in judetul Brasov, care se intinde pe o suprafata de 839.000 de metri patrati si este ocupat in proportie de 65%. Aici isi desfasoara activitatea 40 de firme cu 3.000 de angajati.  De asemenea, Graells & Llonch are in curs de dezvoltare un parc industrial in China, cu o suprafata de un milion de metri patrati, informeaza Mediafax.