V-ati imaginat vreodata cum ar fi daca jocurile sau povestile pe care ni le citeau parintii cand eram mici ar prinde viata? Ei bine, in Finlanda se va deschide in aceasta vara Taramul Angry Birds, inspirat de aplicatia descarcata de peste 12 milioane de utilizatori la nivel global.

Tematica parcului a fost gandita si mai apoi pusa in practica cu ajutorul companiei creatoare, Rovio Entertainment. Ilustratiile din parc sunt vesele si fac referire la fiecare etapa din jocul Angry Birds. De asemenea, exista anumite coduri ale culorilor ierbii. De exemplu, zonele cu iarba verde sunt destinate copiilor de cinci ani sau mai mari, iar cele cu iarba galbena marcheaza teritoriul copiilor de 3 ani.

Parcul cuprinde si o zona de cumparaturi cu magazine Angry Birds. Jucariile specifice (pasarile cunoscute) variaza intre 22 si 81 de dolari, in functie de marimea fiecaruia.

Pretul de intrare va fi de 10 euro de persoana, tarif in care sunt incluse costurile pentru diferite jocuri.

Cum a ajuns Angry Birds un fenomen virtual

Angry Birds este un joc video de tip puzzle, produs de compania finlandeza Rovio Mobile. Lansat in decembrie 2009, acest joc a fost descarcat in 2010 in peste 12 milioane de copii de pe aplicatia App Store a companiei Apple. Jocul este disponibil in prezent mai mai multe platforme, inclusiv Android, Bada, Chrome, webOS.

In acest joc, utilizatorii folosesc un fel de prastie pentru a catapulta pasari in directia unor porci, asezati pe sau in interiorul unor structuri din piatra sau lemn, cu intentia de a distruge toti porcii de pe terenul de joaca. Pe masura ce jocul avanseaza, utilizatorii vad aparand pasari noi, dintre care unele sunt inzestrate cu puteri speciale. Rovio Mobile a produs Angry Birds cu numeroase actualizari gratuite, care aduc un continut suplimentar jocului, iar compania finlandeza a lansat si cateva versiuni speciale ale jocului, precum cea inspirata de filmul de animatie "Rio" si cea inspirata de sarbatoarea de Halloween.

Angry Birds isi datoreaza succesul si popularitatea gratie usurintei cu care poate fi jucat, graficii si pretului mic practicat de compania producatoare. Popularitatea sa a condus la aparitia unor versiuni pentru computere, console de joc, a unei versiuni online, a unor produse derivate si, pe termen lung, a unui lungmetraj si a unui serial TV.

Compania finlandeza Rovio vrea sa faca un film "Angry Birds" si sa deschida birouri in afara Finlandei. De asemenea, firma vrea sa inceapa sa valorifice popularitatea brandului in tari precum China, unde intentioneaza sa vanda animale de plus si imbracaminte tematica.