Banca Transilvania a anunţat în noiembrie anul trecut că achiziţionează pachetul majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de către Eurobank Group în capitalul social al Bancpost, iar anul acesta a cumpărat restul acţiunilor.

”La această dată, Bancpost SA îşi încetează existenţa, fuziunea având ca efect dizolvarea fără lichidare şi transmiterea universal a întregului său patrimoniu către Banca Transilvania, care astfel dobândeşte drepturile şi este ţinută de obligaţiile Bancpost”, arată documentul publicat pe site-ul BT, citat de News.ro.

Bancpost va fi radiată de la Oficiul Registrului Comerţului Bucureşti la data efectivă a fuziunii.

Citește și: Piraeus Bank dispare din România. Ce se întâmplă cu clienții și creditele

”Urmare a absorbţiei Bancpost, BT doreşte să-şi consolideze poziţia pe piaţa serviciilor financiar-bancare ca instituţie financiară solidă, capabilă să facă faţă atât perioadelor de creştere, cât şi perioadelor de declin din economia românească, cu focus pe activitatea de creditare şi alte activităţi de servicii financiare adiacente, oferind pachete de servicii avantajoase clientele de pe piaţa din România”, mai arată documentul.

De asemenea, capitalul social al Băncii Transilvania se va majora cu 2,6 milioane lei ca urmare a procesului de fuziune.

În anul 2017, Grupul Eurobank a demarat procesul de vânzare a acţiunilor pe care le deţine în subsidiarele din România (Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN) şi ieşirea de pe piaţa românească. Documentele tranzacţiei au fost semnate pe 24 noiembrie 2017.

Acţionarii băncilor au aprobat în luna aprilie a acestui an iniţierea fuziunii prin absorbţie.

În anul 2015, BT a preluat şi Volksbank România. Banca Transilvania a devenit recent cel mai mare grup bancar din România, devansând BCR.