Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, cu aproximativ 178,67 milioane de euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane de euro (77% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN - 6,79 milioane de euro (63% preţul de piaţă al acţiunilor/valoarea contabilă). În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost.

"Achiziţia Bancpost este un moment foarte important în povestea Băncii Transilvania şi un pas înainte în strategia noastră de consolidare a poziţiei pe piaţă. Urmează un plan ambiţios de integrare în Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania - Bancpost. Suntem pregătiţi să ne adaptăm noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT rămâne susţinerea antreprenorilor şi economiei româneşti", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al BT, Horia Ciorcilă.

BT precizează că l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct - Chief Operations Officer, să coordoneze integrarea în Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor bănci - BT şi Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experienţă în banking, este doctor în informatică economică şi absolvent de EMBA.

Pentru operaţiuni, servicii şi consultanţă, clienţii Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN trebuie să se adreseze, în continuare, entităţilor respective.

Conturile clienţilor Bancpost rămân la Bancpost până la finalizarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cotă de piaţă, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,2 milioane de clienţi, circa 7.000 de angajaţi şi aproape 500 de sedii. Este prima instituţie bancară care a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti şi singurul brand bancar românesc în clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 în topul băncilor, are aproape 3% din piaţă, peste 1 milion de clienţi şi 147 de sedii.

Banca Transilvania colaborează cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrării Bancpost, ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN în Grupul BT. Pentru achiziţie, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanţa juridică a fost asigurată de PeliFilip, iar consultanţa financiară pentru aspecte contabile şi de diligenţă, de Deloitte.