Decizia a fost luata, prin hotarare, in sedinta de marti a Guvernului.

Suma de 2,5 milioane lei va fi obtinuta prin scaderea, in bugetul ministerului, a volumului cheltuielilor pentru rapoarte de evaluare in procesul de privatizare si postprivatizare, respectiv de la 11 milioane lei la 8,5 milioane lei.

"Cresterea volumului cheltuielilor pentru reclama si publicitate este justificata de atragerea unui numar cat mai mare de potentiali cumparatori in achizitia pachetului de actiuni pe care Ministerul Transporturilor il gestioneaza la CFR Marfa in calitate de actionar in numele statului roman", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Privatizarea CFR Marfa este unul din angajamentele asumate de Guvern prin acordul cu Fondul Monetar International.

Termenul de depunere a documentatiei de participare la etapa de precalificare pentru privatizarea CFR Marfa a fost recent prelungit pana pe 8 mai, de la 22 aprilie, iar termenul final pentru deschiderea ofertelor si desemnarea castigatorului este 20 iunie.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 180 milioane de euro. Procedura va avea trei etape - precalificare, negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, respectiv licitatie cu oferta in plic.