Cafeneaua va fi deschisă într-o clădire istorică spaţioasă, care a fost înainte oficiu poştal, în centrul oraşului, în toamna acestui an, cu aproximativ un an mai târziu decât planificase Starbucks, scrie Agerpres.

Clienţii vor avea ocazia să urmărească procesul, de la prăjirea boabelor până la turnarea cafelei în ceşti. De asemenea, vor putea fi gustate numeroase sortimente de cafea. Va fi prima cafenea de acest tip (Reserve Roastery) din Europa.

În 2014, Starbucks a investit 20 de milioane de dolari în primul său Reserve Roastery în Seattle, unde este sediul companiei.

După lansarea de la Milano, partenerul său italian şi deţinătorul licenţei, Percassi, va mai deschide câteva unităţi Starbucks în Italia. Anul acesta, vor fi angajate 300 de persoane pentru cafenelele din Italia, a anunţat vineri grupul american.

Directorul general al Starbucks, Howard Schultz, a vizitat pentru prima dată Milano în 1983 şi s-a inspirat din sortimentele de cafea expuse. De atunci, Starbucks a deschis aproximativ 26.000 de unităţi în 75 de ţări, înainte de a intra pe piaţa din Italia, care a dat lumii celebrul espresso.

"Nu cred că eram pregătiţi să venim în Italia", a afirmat recent Schultz. Acesta a adăugat: "Cred că Italia este un loc special. Respect moştenirea culturală italiană în privinţa cafelei şi cultura Italiei".

Italia ar putea fi o provocare pentru compania americană, italienii preferând să cumpere un espresso rapid şi să-şi vadă de drum, în contrast cu magazinele Starbucks, prevăzute pentru clienţii care stau la mese şi lucrează sau vorbesc cu prietenii.

Italia se află pe locul şapte în topul statelor europene cu cel mai ridicat consum de cafea, conform datelor Federaţiei Europene a Cafelei.