Panera ofera sandvisuri, salate si bauturi precum latte si limonada, potrivit News.ro.

Actionarii Panera vor primi 315 dolari pe actiune in numerar, au anuntat miercuri cele doua companii, intr-un comunicat. Oferta este cu 20% peste cotatia titlurilor Panera la inchiderea tranzactiilor de pe 31 martie.

Acordul, care include asumarea unor datorii de 340 de milioane de dolari, evalueaza Panera de 19 ori profitul inainte de deducerea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii, fata de noua ori profitul EBITDA in cazul unor tranzactii similare, potrivit datelor Bloomberg.

JAB detine in prezent brandurile Stumptown Coffee Roasters, Keurig Green Mountain, Krispy Kreme Doughnuts si Peet’s Coffee & Tea.

JAB s-a extins rapid in afacerile cu cafea dupa o achizitie initiala a unei participatii la compania D.E Master Blenders 1753 din Amsterdam, producatorul brandurilor Senseo si Douwe Egberts. In Statele Unite, JAB a dezvoltat un portofoliu de restaurante numite Coffee & Bagels.

JAB mai detine producatorul de cosmetice Coty, care a anuntat in aceasta saptamana un acord de licentiere a brandurilor detinute de Burberry Group.

Starbucks a fost prima companie care si-a exprimat interesul pentru Panera, au spus doua persoane apropiate situatiei.

Panera opereaza peste 2.000 de cafenele in Statele Unite si Canada si s-a dezvoltat constant in ultimii ani, de la un singur magazin in Boston, devenind unul dintre cei mai mari operatori pe acest segment. Preluarea ar urma sa fie finalizata in trimestrul al treilea, in functie de acordul actionarilor si al autoritatilor de reglementare.