Actualul director general de la OMV, Rainer Seele, vrea sa intoarca strategia stabilita de predecesorul sau, care in 2013 a cumparat active in Marea Nordului pentru 2,65 miliarde de dolari, si in loc de cresterea productiei vrea ca OMV sa se concentreze pe reducerea costurilor si generarea de numerar.

Aceasta tranzactie, care are nevoie de aprobarea autoritatilor de reglementare, va reduce cu 350 milioane de euro profitul operational al OMV in 2016, a precizat grupul austriac.

Potrivit termenilor acordului, compania britanica Siccar Point Energy va plati OMV suma de 750 milioane de euro in numerar si alte 125 milioane de dolari dupa ce va fi luata decizia finala de investitii pentru campul Rosebank operat de Chevron. De asemenea, OMV va primi alte 125 milioane de dolari pentru investitii daca afacerea se va finaliza.

In cadrul schimbarii de strategie promovata de Rainer Seele, OMV mizeaza pe un schimb de active cu Gazprom, dar aceasta tranzactie dureaza mai mult decat se preconiza.

OMV urmeaza sa dea publicitatii miercuri rezultatele pe trimestrul al treilea.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%. Ministerul Energiei detine 20,64% din actiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea detine 18,99%, iar 9,3572% alti actionari. Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Upstream (Explorare si Productie), Downstream Oil (Rafinare si Marketing), Downstream Gas (Gaze si Energie).