Garanti a anuntat miercuri inceperea procedurilor oficiale pentru fuziunea celor doua companii pe piata locala. 

"Decizia de a realiza fuziunea celor doua entitati face parte din strategia noastra locala pe termen lung de a crea un model de afaceri simplificat, astfel incat sa putem deservi mai bine clientii Grupului Garanti din zona creditelor ipotecar, intr-un mod unitar, de catre Directia de Retail din cadrul bancii", a declarat intr-un comunicat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Grup Romania. 

Reprezentantii grupului au mentionat ca fuziunea nu influenteaza in niciun fel conditiile de creditare stabilite initial pentru clientii companiei de credite ipotecare, acestia urmand sa fie anuntati conform procedurilor legale in legatura cu transferul lor la Garanti Bank. 

Garanti Credite Ipotecare a inregistrat anul trecut venituri nete de 3,1 milioane euro si un profit net de 600.000 euro. Compania are circa 3.400 de clienti, iar valoarea medie a unui imprumut acordat este de aproximativ 30.000 euro. 

Grupul Garanti Romania a avut anul trecut venituri nete de 118,6 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de 2012, cu un profit net consolidat de 27 milioane euro, iar activele au urcat cu 7,3%, ajungand la finele anului la 1,93 miliarde euro. 

Garanti Bank a consemnat un profit net de 20,7 milioane euro. Volumul total de credite al bancii a ajuns la 1,09 miliarde euro, cu 5,4% peste nivelul inregistrat in anul precedent, segmentul IMM consemnand cel mai mare avans, de 17%, in timp ce segmentul retail detine cel mai mare volum, de 433 milioane euro.