"Statutul de partener este cea mai mare recunoaştere în domeniul serviciilor profesionale, certificând atingerea celui mai înalt nivel de expertiză tehnică, de calitate a serviciilor oferite clienţilor şi de capacitate de dezvoltare şi coordonare de echipe. Îi urez bun-venit lui Răzvan în echipa de parteneri şi sunt convins că profesionalismul, hotărârea şi experienţa sa internaţională vor contribui semnificativ la valoarea serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri din domeniul energiei", a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova.

Potrivit unui comunicat al Deloitte, în noul său rol de lider de industrie pentru Europa Centrală, Răzvan Nicolescu va deservi cu prioritate companiile mari din energie care activează la nivel regional. De asemenea, el va coordona dezvoltarea de servicii noi dedicate acestui sector pentru a răspunde unor nevoi stringente ale clienţilor, precum cybersecurity, schimbări ale cadrului de reglementare şi digitalizarea proceselor şi operaţiunilor.

"Îl felicit pe Răzvan pentru noul rol de coordonare la nivel regional, preluat la scurt timp după ce a devenit partener, şi sunt convins că va contribui la consolidarea poziţiei noastre de lider în domeniul energiei în această regiune a Europei. Rolul liderului de industrie este să identifice şi să folosească expertiza Deloitte din toată lumea în beneficiul clienţilor, care trec printr-o perioadă marcată de provocări ca urmare a etapei de tranziţie în care se află industria energetică, a digitalizării şi a competiţiei tot mai intense pentru pieţe şi clienţi", a declarat Alastair Teare, CEO, Deloitte Europa Centrală.

Răzvan Nicolescu s-a alăturat Deloitte în 2015 şi a devenit în scurt timp lider al industriei de energie şi resurse naturale pentru România, oferind direcţii strategice şi facilitând colaborarea dintre zeci de experţi ai Deloitte Romania specializaţi în această industrie de o importanţă critică. Răzvan este un specialist respectat şi recunoscut în domeniul energetic, cu o experienţă solidă atât în sectorul privat, cât şi în cel public. El a ocupat poziţiile de director de reglementare la OMV Petrom, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, ataşat al României la Uniunea Europeană pe probleme de energie şi ministru al Energiei, fără a fi membru al unui partid politic.

Răzvan este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti cu specializarea Inginerie Electrică. Studiile tehnice din domeniul energetic au fost completate de studii economice, fiind absolvent al programului MBA al Solvay Brussels School of Economics and Management, precum şi de unele programe pentru executivi ale Harvard Business School.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi management al riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500 sunt clienţi Deloitte, prin intermediul reţelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de ţări şi teritorii, oferind resurse internaţionale, perspective locale şi servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 286.000 de profesionişti ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţara noastră şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii SCA, servicii de audit, consultanţă fiscală, dezvoltarea capitalului uman, servicii juridice, consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 1.500 de profesionişti.