Courtyard Marriott Bucharest Hotel va fi amplasat in centrul orasului si va fi incadrat in categoria 4 stele. Hotelul va avea 146 de camere, patru sali de conferinta, bar, spa si spatii comerciale, scrie Mediafax.

Lucrarile de constructie vor incepe in Luna iulie a acestui an si vor fi incheiate dupa 18 luni.

"Avem deja o poveste de succes in Romania, cu JW Marriott Bucharest Grand Hotel, si sunt sigur ca o putem repeta si pentru noul Courtyard Marriott. Suntem incantati de initiativa partenerului nostru Gica Popescu de a dezvolta acest proiect si asteptam cu nerabdare deschiderea oficiala", a declarat, intr-un comunicat, John Litzenberger, vicepresedinte Marriott International Lodging Development Europe.

"Sunt multumit ca dupa negocieri de foarte lunga durata, managementul Marriott International a considerat ca un nou proiect marca Marriott in România este oportun si de viitor", a afirmat Gheorghe Popescu, presedinte al Gica Popescu Hotels.

Courtyard Marriott este marca a grupului Marriott International. Primul hotel marca Courtyard a fost deschis in 1983, in prezent peste 900 de hoteluri operând sub acest brand in toata lumea.

Primul hotel Marriott din Romania, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a fost deschis in anul 2000, in urma unei investitii de peste 150 milioane de dolari. Hotelul, clasificat 5 stele, este detinut de grupul austriac Srabag.

Marriott International are 3.700 de proprietati in 73 de tari si a inregistrat, in anul fiscal 2011, venituri de peste 12 miliarde de dolari. Compania, cu sediul in SUA, are peste 120.000 de angajati.