CVC Capital este cel mai mare actionar al companiei care manageriaza drepturile comerciale pentru Formula 1.
Listarea Formula One la bursa va avea loc in urmatoarele 12 luni, desi directorul general al companiei, Bernie Ecclestone, se apara in justitie, in Germania, de acuzatii de dare de mita.

CVC a vrut sa listeze compania la jumatatea anului trecut, dar a renuntat la plan din cauza inrautatirii crizei din zona euro. Pentru a atrage totusi finantare, CVC a vandut aproximativ jumatate din participatia pe care o detinea la Formula 1. Astfel, fondurile de investitii BlackRock, Waddel & Reed si Norges - fondul suveran al Norvegiei - au preluat 28,4% din F1 pentru 2,1 miliarde de dolari.

Sursa citata a afirmat ca fondul CVC Capital nu intentioneaza sa mai vanda actiuni inainte de listarea la bursa.
Ecclestone este tinta mai multor actiuni in justitie legate de plata a 44 milioane de dolari din partea sa si a familiei sale catre Gerhard Gribkowsky, un bancher din Germania, la scurt timp dupa ce CVC Capital a preluat Formula 1, in 2006.
Gribkowsky era la acea data director executiv de risc la banca germana BayernLB, care si-a vandut participatia de 47,2% la F1 catre CVC.

Procurorii din Germania considera ca Ecclestone a oferit cele 44 milioane de dolari pentru a-l determina pe Gribkowsky sa faciliteze preluarea Formula 1 de catre CVC, singurul investitor interesat care agrease mentinerea directorului general al companiei. Ecclestone respinge acuzatiile si sustine ca bancherul l-a santajat pentru a obtine suma in cauza.

In luna iunie a anului trecut, un tribunal din Munchen l-a gasit vinovat de luare de mita pe Gribkowsky, care a primit o pedeapsa cu inchisoarea de opt ani si jumatate. Presa germana a scris recent ca Ecclestone a fost acuzat de dare de mita, insa acesta sustine ca procurorii nu l-au contactat.

Bosul din Formula 1 este vizat si de un proces intr-o instanta civila din Londra, intentat de compania germana de media Constantin Medien, care sustine ca a fost inselata de omul de afaceri intr-un contract de participare la profit deoarece Formula 1 avea o valoare reala mai ridicata fata de suma platita de CVC.

Formula 1 are totodata probleme legate de succesiune. Ecclestone va implini in acest an 83 de ani si nu are un director general adjunct sau alti directori executivi responsabili de diverse divizii ale companiei sau de zone geografice, astfel ca o eventuala retragere a sa ar lasa compania fara conducere executiva.