Potrivit Bloomberg, masina ascunde sub capota cel mai mare motor produs de catre cei de la Ferrari: un V12 de 6,3 litri si 651 de cai putere. Este de asemenea singura masina a producatorilor italieni care dispune de tractiune integrala.

Italienii si-au construit brandul in jurul valorilor de viteza si placere a condusului, atributele de baza a unei masini sport, de doua locuri. Ferrari FF are insa 4 locuri si se adreseaza unui nou segment de public, familistii.

Aceasta este magia specifica Ferrari. Sa poate combina lucruri in aparenta incompatibile. In cazul asta, o masina versatila, dar care vine cu ADN-ul specific automobilelor de curse”, spune Marco Mattiacci, directorul companiei pe America de Nord.

Acestea nu sunt insa singurele atuuri cu care masina se poate lauda. Centura este “impinsa” catre sofer, odata ce acesta se urca la volan, volan care are toate comenzile importante dispuse pe el, cat mai la indemana conducatorului auto. Sistemul de transmisie este si el imprumutat din Formula 1.

Asa cum era de asteptat, cea mai vizibila diferenta dintre FF si orice alt autoturism produs de Ferrari este spatiul. Are patru locuri iar portbagajul este unul incapator.

In aceasta masina combinam performanta cu functionalitatea. Acum poti sa imparti spiritul si bucuria de a te afla intr-un Ferrari si cu alti membri ai familiei, sau cu prietenii, pentru ca exista suficient loc”, spune Mattiacci.