Potrivit directorului general al Urgent Cargus, Gian Sharp, 70% din investitiile companiei vor viza trei zone: optimizarea distributiei rutelor de curierat si prezicerea livrarii (solutia ORTEC), tehnologia „Sorting by voice” (furnizata de Total Technologies) si sistemul de sortare automatizat (de la Vanderlande).

Prelucram zilnic colete care cantaresc peste 6 milioane de kilograme, pe care le sortam si le distribuim in intreaga tara. Cei 2.600 de curieri strabat zi de zi 170.000 de kilometri pentru ca, in final, clientii nostri sa fie multumiti. Vorbim de volume uriase, iar pentru ca totul sa mearga struna, investim constant in tehnologie si hardware pentru a ne asigura ca oferim clientilor nostri un nivel ridicat al serviciilor nu doar astazi, ci si in viitor”, a afirmat Sharp.

Compania de curierat a fost infiintata in 1991 de un grup de antreprenori locali sub denumirea Cargus si a fost prima firma privata de curierat din Romania.

Cargus a fost achizitionata in 2008 de catre Deutsche Post – DHL, iar in 2012 fondul de investitii Abris Capital Partners a cumparat firma de curierat de la DHL.

Din 2014 Cargus si Urgent Curier au devenit parteneri egali intr-un proces de fuziune care au creat una dintre cele mai importante companii de pe piata de curierat din Romania: Urgent Cargus. Urgent Cargus detine si opereaza o retea nationala de 72 de centre si depozite in toata tara, cu o flota de peste 2.600 de vehicule de curierat.

Pe piata de curierat locala, evaluata anul trecut la 400 de milioane euro, mai activeaza companii precum FAN Courier, DHL, DPD Romania sau TNT.