Fabrica De'Longhi de la Jucu îi preia pe cei 33 de muncitori din Sri Lanka. Compania a angajat 400 de oameni, în plină pandemie
De Longhi
De'Longhi România a propus Ministerului Muncii și Protecției Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe și fără posibilitatea de a se întoarce acasă, a anunțat compania
Compania își completează astfel efectivul de lucru ca să-și continue activitatea în creștere semnificativă în această perioadă.
De'Longhi România va asigura transportul București – Cluj pentru cele 33 de persoane, le va asigura cazare în apropierea fabricii și va semna cu ele contracte de muncă.
Contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiții de salarizare coerente cu ale celorlalți angajați, instruirea necesară și reguli de igienă și protecție la nivelul tuturor angajaților. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii.
În baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiți și echipați corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu, mai precizează compania.
Din 7 mai, compania clujeană a reluat angajările, iar până în prezent a încadrat 400 de persoane.
Grupul De'Longhi deține două fabrici în România, în comuna Jucu, din județul Cluj, și în comuna Mădăraș, din județul Bihor, unde lucrează peste 2500 de angajați. Compania produce în România masini automate de cafea marca De'Longhi și electrocasnice Braun.
De'Longhi este o marcă italienească de tradiție, înființată în urmă cu peste 100 de ani și devenită numărul 1 în lume în espressoare pentru uz casnic.
În 1902, familia De'Longhi deschidea un mic atelier de fabricare a pieselor industriale. Devenit mai târziu unul dintre marii producători de calorifere electrice și aparate de aer condiționat, compania s-a extins pentru a include aproape orice categorie de aparate electrocasnice mici, de la cele pentru prepararea cafelei și a alimentelor, la cele pentru îngrijirea locuinței și a rufelor.
În 2001, compania De'Longhi a achiziționat producătorul britanic de aparate de preparare a mâncării Kenwood, extinzându-și oferta de produse din gamă și asigurându-și poziția de lider în categoria roboților de bucătărie. De'Longhi și-a continuat extinderea și, în 2013, a cumpărat de la Procter & Gamble drepturile asupra produselor de uz casnic Braun.
Grupul De'Longhi este prezent în peste 40 de țări și își comercializează produsele în întreaga lume, cu misiunea de a crea inovații care să aducă un plus de stil și de confort în fiecare casă.
Pe acelasi subiect: