Friedrich Rödler, presedintele board-ului de supraveghere al Erste Group, a subliniat ca decizia institutiei a fost luata pentru "a se asigura ca Erste Group, avandu-l la conducere pe Andreas Treichl, isi va continua parcursul de succes intr-un mediu competitiv care se modifica constant si este continuu sub presiunea autoritatilor de reglementare".

"Sunt foarte incantat ca Andreas Treichl a acceptat prelungirea mandatului. El a demonstrat, in special in ultimii ani, cat de important este sa adopti decizii clare, o strategie constanta si sa adaptezi in mod constant compania la solicitarile noilor clienti", a adaugat Rödler. 

Andreas Treichl isi va pastra astfel functia de director general al Erste pana la 30 iunie 2020. 

Treichl (63 de ani) a fost numit in acest post in 1997. Sub conducerea sa, grupul a devenit unul dintre cei mai importanti creditori din Europa Centrala si de Est, cu peste 16 milioane de clienti. 

In primul semestru din 2015, profitul net al Erste a urcat 487,2 milioane de euro, iar indicele de adecvare a capitalului Tier 1 a ajuns la 11,3%.

Venitul operational a scazut cu 0,7% in primele sase luni din acest an, la 3.399,4 milioane de euro, pe fondul mentinerii unui nivel scazut al dobanzilor in CEE, in timp ce profitul operational s-a situat la 1.502,6 milioane de euro. 

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare in estul UE, cu aproximativ 45.000 de angajati, care deservesc 16,6 milioane de clienti in 2.900 de agentii din Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia.

Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, cu active de peste 16 miliarde euro.