"Concuram, alaturi de alte cateva banci, pentru preluarea diviziei de retail a Citibank. Aceasta este singura banca din Ungaria fata de care ne-am manifestat interesul", a declarat Treichl intr-un interviu pentru portfolio.hu, preluat de Mediafax.

Totodata, el a afirmat ca Erste nu este dispusa sa cumpere o banca la o valoare supraevaluata, subliniind ca pretul este un factor cheie in acest moment.

Intrebat in legatura cu zvonurile referitoare la o posibila preluare de catre Erste a operatiunilor detinute de banca Raiffeisen in Ungaria, Treichl a aratat ca nu stie care sunt intentiile Raifeissen in prezent.

"La o intalnire cu directorul general al Raiffeisen, i-am spus ca orice ar decide, noi suntem deschisi la posibilitatea de a ne extinde in Ungaria, inclusiv prin achizitii. Totusi, nu sunt sigur exact ce au de gand sa faca acum cu subsidiara ungara. Cred ca au dureri mai mari de cap acum, cum ar fi situatia din Rusia si Ucraina si vanzarea diviziei din Polonia", a declarat Treichl.

Directorul Erste a mentionat ca, in aceste conditii, nu crede ca vor exista negocieri concrete in urmatoarele luni pentru cumpararea subsidiarei Raiffeisen din Ungaria.

Grupul Erste a raportat pentru anul trecut o pierdere neta de 1,44 miliarde de euro, pe fondul dificultatilor intampinate pe pietele din Romania si Ungaria, dupa ce banca austriaca a incheiat anul 2013 cu un profit de 60,3 milioane de euro.

Banca austriaca estimeaza ca va obtine profit in Romania in acest an, in timp ce, in Ungaria, se asteapta sa treaca pe profit anul viitor.

"Romania si Ungaria sunt incomparabile pentru noi: subsidiara din Romania era intr-o situatie mult mai proasta, dar ce a fost mai rau a trecut cu siguranta, iar Romania ramane o piata importanta in mod special pentru noi in ceea ce priveste cresterea sa. Daca Romania intra in grupul celor mai dinamice tari din regiune, ar fi un succes imens pentru Erste, indiferent de performanta managementului nostru local de acolo", a declarat Treichl.

CEO-ul Erste s-a referit si la situatia creditelor in franci elvetieni, precizand ca grupul austriac este afectat "doar marginal" de aceasta problema.

Directorul Erste apreciaza ca sectorul bancar european se confrunta cu schimbari majore, care amintesc "de o situatie de dupa razboi", schimbari in urma carora multe banci mici vor disparea in urmatorii zece ani, oferind grupurilor bancare mari posibilitatea de a le lua locul.

BCR, membra a grupului Erste si cea mai mare banca din Romania, a trecut anul trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 2,8 miliarde lei (630 milioane euro), dupa ce in 2013 atinsese un profit de aproape 600 milioane lei, in conditiile constituirii unor provizioane de 4,4 miliarde lei pentru curatarea bilantului de neperformante.