Cea mai mare companie de aeronautica si aparare din Europa va avea trei divizii dupa reorganizare, respectiv aeronave civile, elicoptere si aparare si operatiuni spatiale, a anuntat miercuri EADS, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Adoptarea denumirii celei mai cunoscute marci la nivel de grup pune capat unui deceniu de incercari de a echilibra afacerile intre Airbus si celelalte operatiuni, care au culminat anul trecut cu tentativa de fuziune cu grupul britanic de aparare BAE Systems, blocata de guvernele europene.

"Redenumirea nu face decat sa aduca intreaga companie sub umbrela celei mai bune marci din portofoliu, care reprezinta internationalizare, inovare si integrare si, de asemenea, aproximativ doua treimi din veniturile noastre", a declarat Enders intr-un comunicat publicat miercuri de EADS.

Profitul EBITDA al grupului a urcat in trimestrul al doilea la 887 milioane euro, de la 724 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, depasind estimarile analistilor. Vanzarile au avansat cu 3%, la 13,95 miliarde euro.

Airbus a generat 637 milioane euo din profitul EBITDA, fata de 391 milioane euro cu 12 luni in urma. Vanzarile producatorului de aeronave civile au avansat cu 2%, la 9,74 miliarde euro.

Compania nu a precizat daca reorganizarea sub denumirea Airbus va presupune concedieri, insa a aratat ca vor avea loc consultari cu organizatiile angajatilor inainte ca planul sa fie pus in aplicare.

Astfel, dupa restructurare, grupul va fi format din diviziile Airbus (aeronave civile), Airbus Helicopters si Airbus Defence & Space.