Potrivit surselor citate, in aceasta cauza se fac acte de urmarire penala privind proceduri de achizitie publica al caror beneficiar a fost Compania Loteria Romana.

Aceleasi surse au mai spus ca, in prezent, se face constatare tehnico-stiintifica pentru evaluarea prejudiciului, iar concluziile acestuia vor fi prezentate intr-un raport, ce urmeaza sa fie folosit ca proba in acest dosar.

Surse judiciare au precizat, totodata, ca aceasta ancheta vizeaza contractele incheiate intre Loteria Romana si firma greaca Intralot.

Loteria Romana si Intralot au inceput sa colaboreze in 2003, printr-un contract pe zece ani care viza jocuri loteristice si servicii suport si care a expirat in decembrie 2013. Dupa expirarea contractului, acesta a fost prelungit prin acte aditionale.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a amendat cu 16,85 milioane lei (aproximativ 3,76 milioane euro) Compania Nationala Loteria Romana, Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services, Intracom Holdings, pentru intelegeri anticoncurentiale. Conform contractului care a expirat in 2013, Intralot primea 7,5% din incasarile totale de la loto, pentru asistenta tehnica oferita in exploatarea aparaturii electronice.