"Acum, analizam impactul acestei decizii de a introduce drept castigatoare variantele cu trei numere si o sa vedem care este procentul de scumipire a biletelor. Oricum, in primavara acestui an, vom declara 3 numere ca fiind castigatoare", au explicat pentru incont.ro reprezentantii Loteriei Romane.
 
De altfel, ieri, fostul director general al Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc Minca declara ca in mod sigur castigurile cu 3 numere vor scumpi biletul.
 
"Trebuie sa ne luam dupa specialisti. Nu poti sa pui carul inaintea boilor. In acest caz, pretul pe varianta trebuie crescut, astfel incat fondul de castiguri la categoria a patra sa fie mare. Cu siguranta, pretul unui bilet va creste", a spus fostul director general al Loteriei Romane.
 
"Aceasta masura a fost luata pentru a dinamiza jocul Loto 6/49 si pentru a-i spori atractivitatea in concordanta cu asteptarile jucatorilor", se arata intr-un comunicat tot de ieri al Loteriei.
 
Ca urmare a introducerii posibilitatii de castig cu trei numere, Loteria estimeaza ca numarul de castigatori la jocul Loto 6/49 va creste de zece ori. Dupa introducerea celei de-a patra categorii de castig, modificarea de pret nu ar trebui sa fie una "semnificativa", mai spun responsabilii institutiei.
 
In prezent, o varianta simpla de joc la 6 din 49 care include trei scheme costa in jur de 14 lei.
 
Jocul Loto 6/49 a fost introdus sub actuala forma in portofoliul de produse al Loteriei Romane la inceputul lui 1993 si este cel mai popular joc din Romania, care ofera, anual, castiguri deosebit de atractive. Numai in 2009 la 6/49 s-au acordat 102.305 premii in valoare totala de 188,846 miliarde de lei.