Van Groningen a preluat functia de presedinte al CIS anul trecut, organizatia fiind condusa anterior, timp de un an, de Mariana Gheorghe, directorul executiv OMV Petrom.

Din conducerea CIS mai fac parte Eric Stab, presedinte, manager de tara, presedinte & CEO Europa de Est al GDF Suez Energy, si Jean Valvis, presedinte&director general, Valvis Holding, in calitate de vicepresedinti, si Daniel Anghel, tax partner PwC Romania, ca trezorier.

Obiectivul principal al CIS pentru perioada urmatoare este continuarea promovarii dialogului intre factorii de decizie si investitori, cresterea ratei de absorbtie a fondurilor UE si a eficientei modului in care acestea sunt utilizate, revitalizarea finantarii economiei prin pietele de capital, realizarea de investitii publice si private in acele sectoare cu un mare potential, in vederea sustinerii cresterii economice, precum si stimularea unui mediu de afaceri favorabil stabilizarii macroeconomice.

"Romania concureaza cu multe alte tari pentru investitii si resurse insuficiente. Acum, mai mult decat oricand, este datoria noastra ca investitori pe termen lung pe piata locala sa ne unim eforturile cu autoritatile pentru ca Romania sa ocupe o pozitie mai buna pe harta investitorilor", a declarat presedintele CIS.

CIS are, de asemenea, si un nou Consiliu Director, din care fac parte, printre altii, Daniel Anghel, partener aspecte de ordin fiscal, PwC Romania, Mihai Bogza, presedintele Consiliului Director Bancpost, Radu Enache, manager de tara Hewlett-Packard, Jean-Francois Fallacher, directorul executiv al Orange Romania si Mariana Gheorghe, seful OMV Petrom.

Consiliul Investitorilor Straini reprezinta peste 128 de companii cu investitii totale in Romania de 40 de miliarde de euro, iar contributia la Produsul Intern Brut reprezinta mai mult de 33,4%.