Investitorii Wincor vor primi 38,98 euro in numerar si 0,434 actiuni ordinare Diebold pentru fiecare actiune pe care o detin, ceea ce evalueaza titlurile Wincor la 52,50 euro per actiune, o prima de aproximativ 35% comparativ cu pretul inregistrat de actiunile Wincor la data de 16 octombrie, inainte ca cele doua companii sa anunte ca au intrat in negocieri exclusive, transmite Agerpres.

O combinatie intre Wincor Nixdorf si Diebold va crea cel mai mare producator mondial de ATM-uri, cu o cota de piata de aproximativ 35%, devansand NCR Corp. care controleaza aproximativ 25% din piata mondiala.

Tranzactia ar urma sa genereze economii anuale de aproximativ 160 de milioane dolari, insa depinde de obtinerea acordului a cel putin 67,6% din actionarii Wincor.  

Entitatea combinata va purta numele Diebold Nixdorf. Va fi cea mai mare achizitie derulata vreodata de Diebold, devansand preluarea producatorului brazilian de ATM-uri Procomp pentru 225 de milioane dolari in 1999.

Preluarea Wincor ofera Diebold o prezenta mai mare in Europa, unde in prezent firma americana genereaza mai putin de 15% din vanzari. Comparativ, Wincor realizeaza aproximativ 70% din vanzarile sale de 2,47 miliarde euro de pe piata din Europa.  

Fondata in 1859, Diebold are aproximativ 16.000 de angajati. Wincor, companie detinuta de Siemens AG inainte de a fi vanduta in 1999, opereaza in 130 de tari si are 9.000 de angajati. In aprilie, Wincor a anuntat un program de restructurare ce includea eliminarea a 1.100 de locuri de munca pe fondul scaderii vanzarilor si profiturilor din cauza deteriorarii conditiilor in Rusia si China precum si al scaderii preturilor pentru ATM-uri.