"Lasati banii in companie si luati o participatie mai mare. Daca faceti asta timp de cinci ani, Deutsche Telekom ar face progrese in zona broadband, iar guvernul ar avea de castigat", a declarat Lothr Schroeder, vicepresedinte Deutsche Telekom si membru in boardul sindicatului Ver.di, transmite Bloomberg.

Propunerea face parte dintr-o strategie pregatita de reprezentantii sindicatelor in consiliul de surpaveghere al Deutsche Telekom, care ocupa jumatate dintre cele 20 de locuri. Schroeder considera ca programul este necesar deoarece dezvoltarea retelelor in banda larga progreseaza prea anevoios.

El a aratat ca va discuta planul cu directorul general al companiei, Rene Obermann, dar si cu politicienii.

Deutsche Telekom trebuie sa investeasca miliarde de euro in modernizarea retelelor din Germania, Europa si Statele Unite, in timp ce veniturile din operatiuni traditionale de telefonie sunt in continua scadere.

Guvernul german detine 32% din actiunile companiei si are de incasat in acest an dividende de 960 milioane euro, din cele 3 miliarde euro estimate de companie drept plati catre actionari aferente activitatii de anul trecut.