Actiunile Deutsche Bank au scazut cu pana la 5,8%, cel mai mult dupa luna octombrie, fiind ulterior tranzactionate la bursa din Frankfurt in declin cu 4,5%, in urma informatiei ca banca a redus tinta de profit, in cadrul unui nou plan pe termen de cinci ani anuntat luni. De la inceputul acestui an, titlurile Deutsche Bank sunt totusi in urcare cu 21%.

"Planul nu este cum am sperat. Echipa de conducere a ramas aproape neschimbata. De ce am crede ca aceasta echipa va performa de aceasta data, cand nu a reusit inainte", a declarat Stuart Graham, analist la Autonomous Research in Londra.

Potrivit planului, banca intentioneaza sa reduca indatorarea cu 150 de miliarde de euro la divizia de investitii, pana in 2018, prin restrangerea operatiunilor cu instrumente derivate si optimizarea altor activitati.

Reorganizarea va costa circa 800 de milioane de euro, urmand sa aiba un impact asupra veniturilor anuale de aproximativ 600 de milioane de euro.

Deutsche Bank intentioneaza sa se retraga din 7-10 tari, dintr-un total de 70 in care este prezenta, si sa inchida pana la 200 de sucursale, dar si sa cheltuiasca pana la 2,5 miliarde de euro cu proiecte digitale si extinderea operatiunilor de tranzactii si a diviziei de management al averilor.

Deutsche Bank a platit saptamana trecuta o amenda record de 2,5 miliarde de dolari, pentru manipularea dobanzilor interbancare.

Profitul net a scazut in primul trimestru la 544 milioane de euro, de la 1,1 miliarde de euro in intervalul similar al anului trecut, afectat de costuri legale de 1,5 miliarde de euro.