Casa Hermès, care detine 45% din actiunile casei Gaultier, nu a comentat aceste informatii, iar atat reprezentantii casei Gaultier, cat si cei ai grupului Puig nu au putut fi contactati, noteaza Mediafax.

Casa Hermès urmeaza sa cedeze cele 45 de procente din totalul actiunilor Gaultier, iar designerul francez, fondatorul marcii, isi va reduce participarea in propria marca de la 55% la 45%, in favoarea grupului Puig, care controleaza deja marcile Nina Ricci si Paco Rabanne.

"Hermès isi va vinde toate actiunile, iar designerul, in prezent actionarul majoritar, isi va reduce participarea cu aproximativ 10 procente, urmand sa ramana cu 45%", scrie Les Echos.

Puig va detine astfel majoritatea actiunilor casei Gaultier si va sustine o eventuala majorare de capital in favoarea acesteia, sustine publicatia citata.

La randul ei, casa Hermès va primi din aceasta afacere cateva zeci de milioane de euro.

Operatiunea, care a fost prezentata vineri in comitetul companiei lui Jean-Paul Gaultier si a fost avizata favorabil in unanimitate, urmeaza sa fie parafata printr-un contract ce va fi semnat in zilele urmatoare.

Jean-Paul Gaultier a spus in urma cu ceva timp ca va sustine solutia unui investitor capabil sa ii asigure dezvoltarea casei de moda pe plan international, cu conditia sa isi pastreze functia de director artistic al casei Gaultier, pe care a infiintat-o in urma cu 29 de ani.