Danone va inchide facilitatile de productie din Casale Cremasco - Italia, Hagenow - Germania si Budapesta - Ungaria. Aceste tari au fost afectate in mod deosebit de scaderea vanzarilor. 

"Inchiderea acestor trei fabrici si transferul treptat al productiei in Belgia, Polonia, Germania si Franta ar trebui sa permita diviziei de produse lactate proaspete sa-si optimizeze capacitatea de productie si sa-si imbunatateasca competitivitatea in Europa", potrivit Danone. 

Planul pentru inchiderea fabricilor va conduce la pierderea a 100 de locuri de munca in Italia, 70 in Germania si 155 in Ungaria. Grupul va colabora cu reprezentantii angajatilor pentru a identifica solutii privind noi locuri de munca pentru angajatii afectati. 

Proiectul va fi finalizat pana la mijlocul anului 2015.

Grupul Danone, prezent in 120 de tari, este unul dintre liderii mondiali din industria alimentara, detinand locul 1 in lume in fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 la nivel mondial in domeniul apelor minerale imbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi.

Grupul a inregistrat in 2013 vanzari de peste 21,3 de miliarde de euro. 

In Romania, Danone a avut anul trecut venituri de 481 milioane lei (109 milioane euro), in scadere cu 5% comparativ cu anul anterior, compania aratand ca se astepta la aceasta evolutie din cauza stagnarii consumului si a preturilor la materiile prime. 

In 2012 veniturile Danone Romania s-au situat la 506 milioane lei, mentinandu-se la un nivel similar celui din anul anterior, cand a atins valoarea de 503 milioane lei.