Cladirea EOS Business Park, construita de Primavera Development din Romania, are o suprafata de 3.386 de metri patrati si 90 de locuri de parcare.

Proprietatea genereaza un venit operational net anual de 600.000 de euro, transmite Mediafax.

Primavera Development este detinuta oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu, Emil Tanasoiu, care controleaza impreuna 62,66 din actiuni. In actionariat figureaza si Shortway Re, firma inregistrata in Olanda. 

Cladirea de birouri a fost inchiriata companiei franceze Danone pana in 2026 si se afla, de altfel, in apropierea fabricii Danone, in nord-estul Capitalei. 

"Pe masura ce strangem fonduri de la investitorii nostri, intentionam sa cumparam proprietati similare, in perspectiva generarii unui venit substantial si a dobandirii statutului de lider regional in sud-estul Europei", a afirmat CEO-ul SPDI, Lambros Anagnostopoulos. 

EOS Business Park este a doua proprietate imobiliara pe care SPDI o cumpara in Romania, dupa ce in mai a preluat parcul logistic Innovations din Clinceni, care este inchiriat in proportie de 60% de catre compania elvetiana Nestle. 

SPDI a fost infiintata in iunie 2005 si a vizat, initial, investitiile pe piata imobiliara din Ucraina. In urma recapitalizarii, in 2011, compania si-a extins activitatea la nivel regional, prin investitii in Romania, Bulgaria, Serbia si Muntenegru. De altfel, SPDI si-a deschis un birou in Bucuresti in 2013.