Primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, a declarat pentru Mediafax ca a avut, miercuri, o discutie cu reprezentantii Star Transmision, companie in care Daimler este actionar majoritar, iar in cadrul acesteia administratia locala s-a angajat sa realizeze o serie de lucrari pentru introducerea utilitatilor in zona in care se va dezvolta noua unitate de productie.

Edilul a spus ca investitia depaseste 280 de milioane de euro si va duce la crearea a 350 de locuri de munca. "Vom avea o noua discutie marti impreuna cu reprezentatii din minister, investitorul si cu presedintele Consiliului Judetean Alba, pentru ca vrem urgent sa contribuim prin ceea ce poate administratia locala pentru finalizarea acestei mari investitii. (…) Este o investitie foarte mare, iar pentru zona noastra inseamna locuri de munca, inseamna bani care vin la bugetul local, inseamna un lucru extraordinar intr-o perioada de criza", a afirmat Dancila.

Potrivit acestuia, administratia locala din Sebes a inceput deja lucrari de alimentare cu apa si canalizare in zona in care Daimler doreste sa realizeze investitia si este dispusa sa faca si alte lucrari edilitare necesare companiei.

In alta ordine de idei, Alexandru Dancila a anuntat ca, "intr-un timp foarte scurt", in zona va avea loc o alta investitie, intre 50 si 100 de milioane de euro, prin care se va crea cel mai mare parc logistic din sud-estul Europei pentru hartie igienica. "Este o investitie Pehart Tec in colaborare cu o firma straina care vor face acest parc logistic, cel mai mare din sud estul Europei pentru hartie igienica", a declarat Dancila.

Potrivit acestuia, Sebesul are in prezent o rata a somajului de numai 2%, iar sute de persoane din Alba fac zilnic naveta la Sebes lucrand la diverse companii din zona.

Daimler, proprietarul Mercedes-Benz Cars, va extinde capacitatea de productie a Star Transmission, deoarece fabrica de la Stuttgart functioneaza deja la capacitate maxima, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de grupul german.

Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat miercuri masurile de extindere a capacitatilor de productie de piese auto destinate Mercedes-Benz Cars. Compania va investi in Romania peste 280 milioane euro pentru productia noii generatii de cutii de viteze automate, iar investitiile totale planificate depasesc 300 milioane euro, potrivit unui comunicat.