"Nu stiu despre ce ma intrebati, dar apreciez capcana dumneavoastra", a spus Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Compania germana Daimler, care detine automobilele marca Mercedes Benz, ar putea deschide o fabrica de componente auto in Romania, scrie Ziarul Financiar, citand surse din piata.

Premierul Victor Ponta a anuntat la sfarsitul lunii martie ca a aprobat un memorandum de intelegere cu "una dintre cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania", fara a preciza insa numele investitorului.

"Zilele trecute, in sedinta de guvern, pe lista confidentiala pentru ca asa a fost intelegerea, am aprobat un memorandum de intelegere cu una din cele mai mari si mai prestigioase companii din Germania, care va deschide o fabrica in Romania. Nu stiu daca e cea mai mare, dar poate ca e una din cele mai faimoase. Intelegerea dintre noi este sa anuntam impreuna acest lucru", a spus Ponta, in 23 martie, in cadrul unei emisiuni televizate.

Intrebat in ce domeniu va investi aceasta companie, premierul a aratat ca este vorba de un domeniu "foarte drag" Romaniei, in care lucreaza deja doi mari producatori importanti.

Intrebat in continuare daca este vorba de domeniul auto, Ponta a raspuns: "Doamne ajuta sa putem sa dam impreuna aceasta stire". El a precizat ca investitia va fi anuntata imediat ce board-ul companiei va aproba ultima decizie in acest sens.

In urma cu cinci ani, Guvernul s-a aflat in discutii cu grupul german Daimler, care hotarase sa construiasca o noua fabrica pentru productia de automobile Mercedes Benz in Europa de Est. In final, Daimler a decis insa sa deschida fabrica in Ungaria, la Kecskemét, oras situat la circa 80 de kilometri de Budapesta, cu o investitie de 800 milioane euro si 2.500 locuri de munca asigurate.

La acel moment, oficiali guvernamentali au declarat agentiei Mediafax ca si Audi, divizia de lux a grupului german Volkswagen, vrea sa produca autovehicule in Romania.

In toamna anului trecut, autoritatile din Lugoj au anuntat in presa locala ca BMW se intereseaza de deschiderea unei fabrici la Lugoj, avand nevoie de 100 hectare de teren, primarul afirmand atunci ca discutia este la nivel de principiu.
Companiile care produc autoturisme in Romania sunt Dacia Renault si Ford.