Liderul pieței locale de curierat a lansat de curând noua versiune a aplicației care permite plasarea unei comenzi, estimarea costului de transport dar și posibilitatea de generare a AWB-ului direct din aplicație, urmând ca, la sosire, curierul să printeze documentul de transport cu ajutorul imprimantei mobile, prinscanarea QR- codului generat de către client din aplicația mobilă.

Noua aplicație vine în completarea canalelorobișnuite de comandă utilizate deja de către clienții noștri, din ce în ce mai mobili și mai conectați cu tehnologia. Cu ajutorul noii aplicații, clientul aflat în mișcare are posibilitatea să-și genereze AWB-ul direct de pe smartphone, aplicația fiind extrem de utilă celor care nu au acces la un computer personal sau sunt extrem de mobili”, a declarat Francesca Comnea-Mihai, Project Manager al acestui proiect în cadrul FAN Courier.

Aplicația permite clienților nu numai să plaseze o comandă ci și să-și facă singuri estimarea de cost și să afle statusul unei expediții folosind funcția AWB Tracking. Prin intermediul aplicației, clienții au acces la harta interactivă a tuturor locațiilor FAN Courier precum și posibilitatea de accesare ghidată cu ajutorul Google Maps pentruafișarea rutei optime până la destinația selectată.

Noua variantă a aplicației oferă clienților acces la majoritatea serviciilor oferite de FAN Courier, cu excepția serviciilor de expediere internațională, opțiunea de livrare Collect Point sau opțiunea de livrare eBOX. Timpii de ridicare pentru comenzile efectuate prin intermediul aplicației sunt similari celor valabili pentru orice altă comandă primită de FAN Courier.

O dată descărcată aplicația, clienții FAN Courier care au cont în platforma www.selfAWB.ro vor putea accesa aplicația utilizând aceleași date de logare. Persoanele care nu dețin cont pe platformă au posibilitatea fie să o utilizeze fără autentificare dar având acces limitat la funcționalitățile acesteia, fie să-și creeze un cont nou, prin intermediul aplicației, contul astfel creatfiind de tipul ”selfAWBocazional”. Aplicația permite clienților să păstreze o evidență clară a trimiterilor din ultimele 30 de zile și să verifice oricând statusul expediției.

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. FAN Courier a devenit în 2006 liderul pieței românești de curierat. Operatorul deservește peste 50.000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 5.800 de colaboratoriși a unei flote auto de peste 3.700 de autovehicule.