Un concern american voia sa-si mute fabrica din Germania in Europa de Est. Dar unde s-o construiasca - in Cehia, in Ungaria, Slovenia sau Croatia? Raspunsul final a fost: in Romania, la Timisoara.

O decizie surprinzatoare, tinand cont ca era vorba de Romania lui 1999, dar si mai surprinzator este ca intr-un an si jumatate fabrica era ridicata de la zero si pusa in functiune, producand la o cadenta de 50.000 de telefoane mobile pe saptamana.

In acel an si jumatate a fost cumparat terenul, s-a proiectat, s-au obtinut autorizatiile, au fost selectati si pusi la treaba constructorii, s-au montat utilajele si a fost recrutat personalul fabricii. Cine putea realiza un asemenea tur de forta? O firma germana.

In traducere libera, activitatea acestei firme este "fabricarea de fabrici". Se numeste TMG (Technologie Management Gruppe) si face asta de 25 de ani. Clientii ei sunt giganti mondiali care vor sa deschida noi fabrici si apeleaza la nemti sa faca totul de la A la Z, adica de la alegerea locatiei - pana la predarea cheilor.

Citeste continuarea in Gandul!