Procurorii spun ca firma privata, ce apartine unui om de afaceri milionar, a facut donatii manastirii, dar se pare ca banii s-au intors apoi tot in conturile firmei respective, informeaza StirileProTV.

Anchetatorii spun ca si maicutele au primit o suma de bani considerabila, drept rasplata pentru ajutorul in aceasta operatiune. 

La Manastirea Sfintei Cruci din Oradea, slujba de dimineata s-a tinut ca in fiecare zi. Dar, in acelasi timp, politistii si procurorii faceau perchezitii in birourile staretei si ale administratiei lacasului.

Oamenii legii banuiesc ca, in ultimii doi ani, in conturile bancare ale manastirii Sfanta Cruce din Oradea s-ar fi virat aproximativ un milion de lei cu titlul de "sponsorizari".  Asa-zisul binefacator era o companie, care detine un lant de farmacii in toata tara.

Sfantul lacas a cheltuit banii fictiv pe lemn, rasaduri sau ceara cumparate, chipurile, tot de la firma ce facuse sponsorizarea. In acest mod, banii s-au intors de unde au plecat.  Din milionul de lei donat manastirii, doar 800.000 lei s-au intors la cel care a facut sponsorizarea. Procurorii spun ca restul, de 200.000 de lei, au ramas la manastire si la angajatii farmaciilor care au ajutat la spalarea banilor.  In acest timp, mai multe farmacii din Targu Mures, Cluj, Iasi, Vaslui, Bacau si Reghin erau luate la control. 

Patronul companiei este Mihai Miron, un om de afaceri din Brasov, cu o avere estimata la 50 de milioane de euro.  Pe langa farmacii, aproape 100 in intreaga tara, el mai detine si o ferma de vaci in Alba Iulia. Omul de afaceri a recunoscut ca firma lui face sponsorizari, dar a respins toate acuzatiile.  "De obicei, nu semnez eu ordine de plata, pentru ca firma este mare, se intinde la nivelul intregii tari si sunt oameni delegati cu responsabilitati precise pentru asta. Dar stiu ca au fost si de-a lungul timpului sponsorizari de acest gen. Probabil ca exista ceva referitor la aceste sponsorizari", a declarat patronul.