Credit Europe Bank si-a dublat flota de masini achizitionata de la noi in leasing operational, iar aceeasi intentie se manifesta la mai multi dintre clientii nostri care, initial, doar au testat sistemul. In ultima vreme vedem ca tot mai multe IMM-uri au inceput sa aprecieze beneficiile acestui instrument si sa-l utilizeze din ce ce in ce mai des, iar aceasta tendinta va continua. Convingerea noastra se bazeaza pe faptul ca legislatia romaneasca permite includerea de servicii de leasing operational in proiecte finantate din fonduri europene, dar si pe studiul realizat de noi in randul a peste 1.500 de companii de dimensiuni diferite”, a declarat Hezi Shayb, CEO New Kopel Romania, citat intr-un comunicat al companiei.

Recent, New Kopel Group, subsidiara din Romania a Shlomo Group, unul dintre cele mai mari holdinguri din Israel, a devenit membru in Asociatia Societatilor de Leasing Operational din Romania (ASLO).

”Decizia noastra de a ne alatura Asociatiei Societatilor de Leasing Operational din Romania ca membru cu drepturi depline este in stransa legatura cu avantajele pe care le furnizeaza pietei acest sistem de finantare a operatiunilor curente ale companiilor ce activeaza in piata locala. In aceasta perioada este imperios necesar ca toate companiile de leasing operational sa colaboreze si sa gaseasca instrumentele care sa ajute piata, clientii, sa inteleaga ca leasingul operational este un instrument eficient si extrem de rentabil atat din punct de vedere financiar cat si al timpului alocat pentru managementul de flota, indiferent de dimensiunea acesteia. Avand in vedere cerintele clientilor, toti actorii pietei trebuie sa isi uneasca fortele si sa urmeze aceeasi directie de comunicare pentru a explica avantajele si beneficiile leasingului operational catre factorii de decizie. Piata se gaseste intr-o perioada de crestere iar in acest moment furnizorii de servicii de leasing operational trebuie sa impartaseasca acelasi tel”, a Hezi Shayb.

Asociatia societatilor de leasing operational din Romania, asociatie profesionala neguvernamentala infiintata in 2010 cu scopul reprezentarii si promovarii leasingului operational, reprezinta in prezent 98% din totalul pietei. ASLO estimeaza ca piata de leasing operational a depasit nivelul de 50.000 de unitati in administrare, in crestere cu 16% fata de primul trimestru din 2014. In structura portofoliului, la nivel de asociatie, domina serviciile complete de leasing operational, cu o cota de 70%, urmata de management de flote, 21% si leasing operational fara servicii de administrare.