Tetik face parte din conducerea executiva a Credit Europe Bank din 2000, unde a debutat ca sef al Diviziei Trezorerie si Institutii Financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente inclusiv cele de retail banking, retea si carduri.

In varsta de 40 de ani, Tetik a absolvit in 1996 Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Facultatea de Economie, specializarea econometrie.

Durata mandatului va fi pana in decembrie 2016, exercitarea efectiva a acestuia urmand sa inceapa dupa obtinerea tuturor aprobarilor si autorizatiilor necesare.

In ianuarie 2012, Robert Rekkers a demisionat din functia de director general al Bancii Transilvania si din cea de membru in Consiliul de Administratie, dupa ce a condus banca timp de noua ani. Rekkers a plecat la grupul Agricover, unde conduce acum Agricover Credit IFN.

Cei mai mari actionari ai bancii sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri si Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre actionarii semnificativi se regaseste SIF Moldova (5%), presedintele Consiliului de Administratie al bancii, Horia Ciorcila, si International Finance Corporation, divizie a Grupului Bancii Mondiale.

Banca Transilvania este printre putinele institutii de credit care au obtinut profit in toti anii de criza, dupa un rezultat record de aproape 400 de milioane de lei in 2008, cand castigul a fost sustinut si de vanzarea participatiei de la compania de asigurari Asiban. In 2009, castigul bancii a scazut puternic, la 62 milioane lei, dupa care a revenit pe un trend ascendent, cu 135 milioane lei in 2010 si 185 milioane lei in 2011.