"Vreau sa il vand acum", a declarat designerul francez in acest interviu publicat pe site-ul WSJ.

Magnatul francez cere 1 miliard de euro (1,4 miliarde de dolari).

Insa imperiul Cardin, infiintat in 1949, este evaluat la 200 de milioane de euro de catre banci, au precizat editorii de la WSJ.

Alte surse citate de aceasta publicatie considera ca grupul Cardin ar putea valora de patru ori mai mult decat suma totala a vanzarilor realizate de acest grup, fara a avansa insa cifre precise.

Celebrul designer francez nu are mostenitori.

Miliardarii luxului: cei mai bogati oameni de afaceri din lumea modei

Imperiul Cardin numara in prezent 500-600 de licente in lumea intreaga si a fost unul dintre pionierii conceptului de "business model" in domeniul licentelor, care s-a impus ulterior in lumea modei: un contract prin care se incredinteaza licenta de fabricare a unor produse catre o anumita firma, in schimbul unei taxe, compania primind si dreptul de utilizare a unui nume celebru.

Designer avangardist in anii 1960, Pierre Cardin a devenit mai sobru odata cu trecerea anilor, iar compania pe care o conduce are peste 200.000 de angajati pe plan mondial.

In prezent, numele Pierre Cardin este revendicat de aproape un miliard de produse, de la cravate la apa minerala, trecand prin preparatele servite in celebrul lant de restaurante Maxim, detinut de designerul francez.

Dupa ce a investit masiv in Rusia, Japonia si mai ales in China, unde este primit de fiecare data ca un sef de stat, Pierre Cardin a mizat recent pe piata din India, considerand ca, in cel mult 10 ani, economia acestei tari o va depasi pe cea chineza.

Designerul francez de origine italiana Pierre Cardin este cunoscut drept un creator avangardist, care prefera motivele geometrice. Una dintre muzele celebrului designer este balerina rusa Maia Plisetkaia, in varsta de 84 de ani, pentru care Cardin a creat numeroase costume de scena, dar si articole de imbracaminte pentru diverse ocazii din viata privata a artistei.