Kabel Deutschland a primit o propunere de la Liberty Global, a anuntat compania germana intr-un comunicat, fara a preciza pretul din oferta, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Potrivit Financial Times, Liberty Global ar fi oferit aproximativ 85 de euro pe actiune. Surse apropiate situatiei au afirmat recent ca Vodafone ar fi oferit intre 81 euro si 82 euro pe actiune.

Actiunile Kabel Deutschland au crescut cu 30% din februarie, cand au aparut primele informatii privind intentiile Vodafone.

Compania germana are o acoperire de 8,5 milioane de gospodarii si ofera servicii de telefonie fixa, mobila si cablu TV pe cea mai mare piata europeana.

Liberty Global, controlat de miliardarul american John Malone, a finalizat recent in Marea Britanie preluarea Virgin Media, intr-o tranzactie de 24 miliarde de dolari. Grupul american detine si operatorul UPC.

Analistii considera ca preluarea Kabel de catre Liberty ar putea fi blocata de autoritatile pentru concurenta, deoarece grupul american a mai preluat, in 2010 si 2011, alti doi operatori de pe piata germana. Grupul american a fost nevoit sa faca anumite concesii pentru a prelua KabelBW in 2011.

Totodata, in luna februarie a acestui an, autoritatile germane au blocat preluarea unui operator mai mic de catre Kabel Deutschland, deoarece tranzactia ar fi afectat concurenta de pe piata.